. Angan-Angan .

Assalammualaikum.

Sebelum tidur memang tak sah kalau tak berangan. Tak kira la siapa pun, gerenti ada angan-angan. Bohong la kalau cakap xdak angan-angan.

.Budak-Budak.

Nak hebat macam superhero atau nak dapatkan segala jenis permainan yang ada. Kalau boleh kerja sekolah yang diberikan pun nak siap tanpa memegang buku.

.Remaja.

Dapat sambung belajaq di mana-mana Universiti walaupun keputusan SPM hampeh, menjadi top student, dapat kerja dekat Syarikat yang gah dan dapat menjadi pekerja ocntoh setiap tahun. Berhajat nak dapat pasangan persis model atau bertanggungjawab walaupun hampa sendiri berpewatakan tak semegah mana.

.Dewasa.

Yang miskin nak jadi kaya, yang kaya nak jadi lagi kaya. Yang dah berbini nak cuba-cuba tambah bini dan bini pulak harapkan suaminya terus setia serta bagi apa saja yang dia nak.

.Tua.

Dapat anak cucu yang tak menyusahkan dan sentiasa boleh diharap untuk menjaga diri dan hati, bukannya campak kat sana sini dengan alasan.. mak bapak dah besaq, pandai-pandailah jaga diri.

.Dalam Kubur.

Agaknya la, kalau dalam kubur pun boleh berangan mesti nak boleh jawab segala soalan kubur. Masa tu baru nak insaf segala perbuatan di dunia. Jawabnya! dah terlambat la.

akhir kata Selamat Menyambut Tahun Baru Cina pada yang menyambut. Ada ka blogger cina? ada la kot no. :)

.sekian.

18 pengomen tegar:

pak long berkata...

salam...
manusia tanpa angan-angan serupa pokok tak der daun...

Cempakamelati berkata...

Dari angan angan timbulnya cita-cita. Semua orang pasti ada angan-angannya yang tersendiri.

Siti Nur Amirah berkata...

bermula dengan angan-angan di susuli dgn tindakan..;')

nub berkata...

berangan lah di bawah pokok beringin. gagaahaha

caliph shuriken berkata...

angan2 dpt selori apple smpena CNY, hukk...

latest en3: ~ hujan & mesir ~

mizzapple berkata...

pak long : w'salam.
betul2.

cempaka : betul tu akk. semua org ada angan2. mohong la klo xdk.

mizzapple berkata...

siti : that's right. :)

nub : ada ka pokok beringin? =p

caliph : wahaha. sampai selori tu.

amier azrul alias berkata...

mizapple ske berangan ape ? :p

Yastro berkata...

entri bagus...terutama yg last sekali tu....HIdup pasti mati...bersediakah kita?

HARITH ISKANDAR berkata...

ehe berangan tu sedap gak kalau ape yg d angankn tu dapat..xpe lah angan2 aje..sesekalihehe

ghost writer berkata...

manusia tidak pernah puas untuk berangan-angan...dekat nak mati pun berangan lagi sedangkan salam dah bagi 3 kali..

Adi Zhaf berkata...

mati = perjalanan yang tiada delay...

:: Menghilang ::

mizzapple berkata...

amier : mizz berangan nak kawen dgn anak raja. haha
[ joke je ]

yastro : tq.
rasanya ramai yg belum bersedia.

mizzapple berkata...

harith : a'ah. btul tu.

ghost : mereka belum bersedia nak mati agaknya.

adi : :)

elynadira.ra.ra berkata...

saya suka berangan sewaktu guru mengajar :p
err , btw . do visit my blog :))

www.allaboutelynad.blogspot.com

Miss A berkata...

Hehe.btul2!best la bce entry awak :)

fara feroza berkata...

senyum2 baca entry dia..part yang last tu terus terkedu... semoga kita ditempatkan di tempat yang mulia di sisiNYA
TOLONG SAYA PENAMPAR ORANG

mizzapple berkata...

elynadira : time stdy dlu mmg slu berangan. keke

miss : hehe. tq.

fara : insyaallah. :)

Catat Ulasan



 
design by mizzapple